Místo zasvěcené nejen severským končinám aneb Manev blir mett før øynene :)
PĚKNĚ VÁS VÍTÁM VE SVÉM KRÁLOVSTVÍ ;D POHODLNĚ SE USAĎTE A ZKOUMEJTE JAK JE LIBO...ČÍM DÉLE, TÍM LÉPE :))) ZDRAVÍ KIMBBU

DIMMU BORGIR

10. února 2008 v 17:22 | Kimbbu |  Norsko
Dimmu Borgir, norskou black metalovou skupinu, založili roku 1993 Stian Thoresen (Shagrath), Sven Attle Koperud (Silenoz) a Tjodalv. Název Dimmu Borgir pochází z islandského slova "temný hrad". O rok později od svého založení už natočili první EP I Evighetens Mørke (=Into the Darkness of Eternity). Téhož roku natočili ještě plnohodnotné album For All Tid. Další album na sebe nenechalo dlouho čekat a v roce 1996 vydali další album Stormblåst, které si vysloužilo kladný ohlas u fanoušků, hlavně kvůli povedeným melodickým pasážím. Zároveň je to poslední album, na kterém jsou všechny písně v norštině.

V roce 2003 vydali fenomenální album Death Cult Armageddon, které se zapsalo do celé historie Dimmu Borgir. Některé pasáže nahrávali s Pražskou filharmonií. Nejnovější kousek z roku 2007 nese název In Sorte Diaboli a je zatím prvním koncepčním počinem. Všechny skladby z alba také začínají The… Je také asi jejich nejkontroverznějším dílem - obsahuje méně symfonických pasáží než všechna předešlá alba.

Současní členové Dimmu Borgir:
Shagrath (Stian Thoresen) - zpěv (1993-)
Galder(Thomas Rune Andersen) - kytara (2001-)
Silenoz (Sven Atle Kopperud) - kytara (1993-)
ICS Vortex (Simen Hestnæs) - baskytara (2000-)
Mustis (Øyvind Mustaparta) - klávesy (1998-)
Hellhammer (Jan Axel Blomberg) - bicí (2005-)

Diskografie:
1994 - Inn I Evighetens MØrke (EP)
1994 - For All Tid
1996 - Stormblåst
1996 - Devil´s Path (EP)
1997 - Enthrone Darkness Triumphant
1999 - Spiritual Black Dimensions
2001 - Puritanical Euphoric Misanthropia
2003 - Death Cult Armageddon
2005 - Stormblåst (re-recorded)
2007 - In Sorte Diaboli
Shagrath - v celé své kráse v záři bodáků a s ocelovým srdcem démona :D
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Beathe Beathe | Web | 10. února 2008 v 17:35 | Reagovat

Na mém blogu je metal bleskovka :D tak se připoj :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama